Wolontariusze

Wolontariat w fundacji to nie tylko metoda spędzania wolnego czasu, ale także sposób na wartościowe i oryginalne życie.
Według definicji to świadome, bezinteresowne i nieodpłatne działanie na rzecz innych.
Każdy może zostać wolontariuszem kto ukończył 13 r.ż. (za zgodą rodziców). Mama, Tata, studenci, uczniowie, pracownicy małych firm i dużych korporacji - jedni mają poczucie misji i chcą zmieniać świat, inni angażują się przez przypadek. Większość ludzi traktuje wolontariat jak swoją życiową misję i chęć potrzeby niesienia pomocy innym bezinteresownie.
Dziś wolontariat to nie tylko możliwość pomocy tym, którzy tego najbardziej potrzebują, ale również szansa na własny rozwój, poznanie nowych ludzi i zdobycie kompetencji potrzebnych na rynku pracy.

Jeśli masz czas – po prostu przyjdź do nas! Z nami możesz zdobyć nowe umiejętności, poznać ciekawych ludzi, poszerzyć swoje zainteresowania, zdobyć doświadczenie. Nie musisz mieć niesamowitych predyspozycji i nadmiaru wolnego czasu, żeby zostać wolontariuszem. Wystarczą dobre chęci, odrobina empatii i chęć niesienia pomocy. Jest to szansa na wypełnienie pustki w życiu. Jeśli jesteś przekonany, że chcesz pomagać innym, masz świadomość, że wolontariat to odpowiedzialność – czekamy na CIEBIE!
Każdy może znaleźć coś w czym mógłby się realizować. Dla nas ważny jesteś TY!

Potrzebne dokumenty możesz pobrać TUTAJ

- Kwastonariusz wolontariusza